Liberalerna ingår i det nya kommunala styret för Malmö stad och rekryterar politiska tjänstemän till stadshuset.

Du som söker har ett politiskt sinne, är stresstålig, har analytisk skärpa, har bra samarbetsförmåga och tar egna initiativ. Arbetet växlar mellan långsiktiga och dagsaktuella frågor i tidvis intensiva perioder.

Förekommande arbetsuppgifterna: Ge stöd och råd åt Liberalernas kommunalråd, omvärldsbevaka, vara stöd i strategiska frågeställningar och kommunikativa ställningstaganden, ta fram underlag och skriva texter, bereda politiska ärenden, förhandla, formulera budskap och ha kontakt med media.

Relevant utbildning och erfarenhet från politiskt arbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

  • Tre av tjänsterna är placerade under kommunalråden med sakansvar för den kommunala verksamheten. Liberalernas sakområden kommer att vara skola, funktionsstöd, demokrati- och mänskliga rättigheter, och miljö- och stadsbyggnad.
  • En av tjänsterna innebär ett övergripande samordningsansvar för de liberala politiska sekreterarna i stadshuset samt samordningsansvar med det andra styrande partiet Socialdemokraterna.

Tjänsterna är på heltid och tidsbegränsade till mandatperioden 2019-2022. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. Tjänsterna omfattas inte av LAS och inkluderar oregelbunden arbetstid.

Skicka din ansökan till Roko Kursar: roko.kursar@malmo.se  senast den 16 december 2018. Ange gärna i ansökan vilken tjänst/sakområden du är intresserad av. Frågor om tjänsterna besvaras av Carl-Vincent Reimers på 070-849 48 70.